Welkom bij onze Belgische kungfu-sportschool "PAK MEI PAI"

Updated

> Techniek
> Schoolstructuur

"Pak Mei" (lees "Pack Mee") betekent "Witte Wenkbrauw" en staat voor de beruchte Chinese vechtkunst, genoemd naar de monnik met witte wenkbrauwen, ca. 300 jaar geleden in Zuid-China.

De heer Jie Kon Sieuw, onze leraar zaliger en waarvan verder sprake, noem ik gemakshalve "Sufu Jie" (1), zoals hij vroeger bekend stond.

Sufu Jie hoopte dat er ooit eens iemand ook een lovenswaardig boek over hem zou schrijven, zoals gebruikelijk in het kungfuwereldje.

Daarom wil ik hem langs deze weg in eerste instantie hulde brengen voor zijn daadwerkelijke verdiensten als Pack Mee-Meester. Het lag niet in zijn aard hierbij zelf stil te staan en er veel ruchtbaarheid aan te verlenen.

Niet alleen binnen zijn eigen vereniging sinds 1977, speelde hij een niet te onderschatten voortrekkersrol. Ondanks zijn eigen visie in deze zaken, bewees zijn vastberadenheid zijn gelijk op langere termijn.

In de werkelijkheid effende hij meer dan eens het pad voor andere organisaties, voornamelijk in Belgiƫ en Nederland maar ook daarbuiten.

Als bevoorrechte getuige, als actieve leerling van hem sinds 1987, maakte hij mij vanaf die tijd vertrouwd met zijn persoonlijke stijl in het martiale gebeuren, alsook met deze uit zijn jonge jaren.

Zodoende dient het volgende te worden opgevat als algemene, betrouwbare informatie uit de eerste hand, om eventuele misvattingen tegen te gaan.

Alle andere gegevens, ook na zijn overlijden, zijn voor rekening van hun auteurs.

Ter ere van Sufu Jie,

Michel Mattys
Pak Mei Sufu Belgiƫ

(1) "Sufu" (lees: soefoe) betekent "leraar, meester" in zijn Chinees Hakka-dialect. Meestal gebruikt men "Sifu" (in het Cantonees) om dezelfde titel te bedoelen.